Doe-dag 2017
Kaart wordt geladen...

Wanneer
25/11/2017
09:30 - 15:30

Waar
Keramikos

Soort evenement


DoeDag 2017: kennismaken met handgraveren 

Transparante emaille op een gegraveerde ondergrond geeft verrassend levendige effecten, niet alleen op sieraden maar ook op andere kunstwerken. U kunt kennismaken met handgraveren tijdens de DoeDag onder leiding van handgraveur-emailleur Jacqueline Jimmink. U leert de basisvaardigheden van het  graveren toepassen en de DoeDag is tevens een mooie gelegenheid om de sociale contacten weer eens aan te halen. Deze dag gaan we niet emailleren.

Beleef de handgraveertechniek – en ontdek de verrassende combinaties met emaille!

Met behulp van een burijn (graveersteker) graveert u eigenhandig versieringen, een naam, symbolen of letters op een koperen plaatje van 0,8 mm dik, dat u naar eigen idee vorm geeft. Uitgelegd wordt hoe de burijnen gebruikt moeten worden om lijnen en arceringen handmatig te graveren. Ook de trembleertechniek komt aan bod: een techniek om contrast in de tekening aan te brengen. Aan het eind van de dag ga je naar huis met een of twee zelfgemaakte werkstukjes in de vorm van een naamplaat, een sleutelhanger en/of sieraad, wat je eventueel thuis kunt emailleren. De edelsmeden onder ons willen misschien iets in zilver graveren, neem daarvoor je eigen materiaal mee. Dit moet een vlak plaatje zijn!

Docente: Jacqueline Jimmink, handgraveur

Datum: zaterdag 25 november 2017

Locatie: Keramikos Haarlem

Tijd: Ontvangst 09.30 uur. Aanvang 10.00 uur tot 15.30 uur

Kosten: 10,00 euro p.p. voor VNE-leden. Introducées/niet-leden 30,00 euro p.p..

Aanmelden door overmaking van de kosten p.p.  op de bankrekening van de VNE te

Nijmegen, IBAN: NL70 INGB 0004 9896 04, onder vermelding van DoeDag 2017.

Na ontvangst van de betaling is de aanmelding definitief. Beschikbare plaatsen: 15.

Lunch: Als je gebruik wilt maken van de lunch (à 6,50 contant te voldoen bij Aty Boonstra van Keramikos) dit graag vermelden bij inschrijving. (‘ja lunch’ achter uw naam)

 

 

 

 

Boekingen

Deze activiteit is volgeboekt.